Title
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Bingöl Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

 “Güneşin Farklı Doğduğu Kent”

Bingöl, Doğu Anadolu'nun Yukarı Fırat bölgesinde, aynı anda 6 kente birden komşu olan geçiş noktasıdır. Murat Suyu'nun kenarındaki vadi ve ovalar dışında neredeyse tamamen dağlıktır. 1936 yılında il olmuş, 1945 yılında adını Bingöl Dağı'ndan almış. Adını aldığı dağın üzerinde yüzlerce hatta belki de binlerce irili ufaklı buzul gölcükler yeraldığı bilinmekte.

Bingöl'den önce Çapakçur olarak anılan İl merkezine, Evliya Çelebi, Seyahatnamesi'nde yer vermiş. Evliya Çelebi; Büyük İskender'in, ağrılarına şifa olan Ab-ı Hayat Suyu'nu, Fırat'ın kolu olan Murat Suyu'nun bir pınarında bulduğu ve buraya “Cennet Suyu” anlamına gelen Çapakçur adını vererek buraya bir şehir kurduğunu yazmış. İşte o yer, bugünkü adıyla Bingöl.

Bilinen en eski tarihi M.Ö 2000 li yıllarda Huriler Devleti'ne kadar dayanan Bingöl, sonrasında Hitit, Urartu, Romalılar, Selçuklu, Moğol, Safeviler, Osmanlılar'ın yanısıra bir çok kavimlere ev sahipliği yapmış.

Bingöl'de karasal iklim hüküm sürüyor. Yazları sıcak, kışları da soğuk ve yağışlı, özellikle de kar yağışlı geçiyor. Dağlar ve yaylar arasındaki Bingöl'ün arazisi ormanların tahrip edilmesiyle yer yer çoraklaşmış. Havası ve karası hırçın bir şehir Bingöl. Ama şehirde dolaşırkan bir yaşanmışlık olduğunu anlıyorsunuz. Hem de uzun süren, mücadeleli bir yaşanmışlık.

İLÇELERİ

Genç Bingöl merkezin 20 km güneyinde, Diyarbakır il sınırındaki ilçenin merkezi, Murat Suyu'nun her iki yanında, düzlük alanda kurulmuş olmakla birlikte, kırsal kesimleri dağlık alanlara yayılmıştır. Kral Kızı Kalesi bu ilçe sınırları içerisinde yer alıyor.

Karlıova Bingöl'ün rakımı en yüksek ilçesidir Karlıova. Merkeze uzaklığı 70 km olan Karlıova, güneşin doğuşunu izlemek için gelen ziyaretçilerine yeni ufuklar açıyor. Güneş aynı güneş elbette de, Karlıova'da doğuşu bi' farklı oluyor.

Kiğı Adı üzerine çeşitli rivayetler olan ilçenin adı; kimi tarihçilere göre bir Bizans Prensi'nin veya kızının adından, kimine göre “Dağlar Memleketi” anlamına gelen eski bir dilden, kimine göre ise Roma Hanedanlarından birisinin adından gelmekte. İlçe ile aynı ismi taşıyan kalesi ve camisi görülmeye değer eserlerden.

Solhan İran transit yolu üzerinde, Bingöl'e 60 km uzaklıktaki Solhan, çok sayıda kümbet ve tarihi eserin yanısıra Yüzen Ada'sı ile gören herkesi kendine hayran bırakıyor.

Yayladere Silbus ve Tari dağlarının eteklerinde kurulmuş, ülkemizin nüfus olarak en küçük ilçelerinden biri. Rivayete göre birbirine kavuşnmayı arzulayan iki sevgilinin üzüntüden taş olmuş şeklidir Silbus ve Tari Dağları.

Yedisu Bingöl, Erzurum, Erzincan ve Tunceli illerinin kesişim noktası, Yedisu. Merkeze uzaklığı 140 km olan ilçede, Şen Köy ve Perçivenk Şelaleleri bulunuyor.

Adaklı Bingöl il merkezinin 70 km kuzeyinde yer alan ilçe, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor.