Title
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Doğubayazıt Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

 “Doğu Anadolu’nun Gözcüsü”

Doğubayazıt, Anadolu’nun doğu ucunda, Ağrı, Küçük Ağrı ve Tendürek dağlarının etrafında yükseldiği, denizden 1600 metre yükseklikte eğimli bir yamaçta kurulu, Ağrı iline bağlı bir ilçe. Doğusunda İran’a sınır komşusu olan ilçe, Türkiye-İran transit yolu üzerinde bulunuyor.

Konumu itibariyle Doğubayazıt, bağlı olduğu Ağrı gibi yüzyıllarca Asya ve Mezopotamya uygarlıklarının Anadolu’ya akın ve göçlerinde kilit geçit ve yerleşim noktalarından biri olur. Urartu, Med, Pers, Roma ve Bizans ve Moğol ve Arap hakimiyetlerine giren Doğubayazıt sıksık istilaya uğrar ve el değiştirir. Bu yüzden bu bölgeye hakim olan uygarlıklar kalıcı yapılar oluşturamaz, oluşturulan yapılar da bu savaşlar ve akınlar yüzünden kaybolup gider.

Bugün Doğubayazıt’ta döneminin en gözde yapılarından biri olan İshak Paşa Sarayı ile hikayelere ve masallara konu olmuş Ağrı Dağı ilçe sınırları içinde bulunmakta. Urartu’lardan kalma tarihi kale, mağara ve dini yapılar zamanın dayanılmaz yokediciliğinden nasibini almış. Buna rağmen yapıların bir kısmı halen görülebiliyor.

Doğubayazıt, etrafında yükselen dağların himayesinde bugün hala bu bölgeden gelip geçenleri izlemeye devam ediyor.

Doğubayazıt’ın İran’a sınır olması burada sınır ticaretinin gelişmesini sağlıyor. Büyük şehirlerde bulunabilecek her türlü elektronik eşyayı burada bulmak mümkün. Dokuma halılar, el yapımı taze peynirler, dağlardan gelen çiçek balları ve kaçak çaylar dükkan ve pasajlarda çok ucuza ve rahatça bulunabilecek şeyler.

Doğubayazıt’a yapılacak bir ziyarette bölgenin nimetlerinden de faydalanmak gerekir.