Title
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Çalış Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
925 tesisin 20 tanesini görüntülediniz

Güneşin Batışı Çalış Plajı’ndan İzlenir”

Türkiye’nin turizm başkenti olan Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde olan Çalış Plajı, dalgalı denizine rağmen gün batımında verdiği fotoğraf ile doğa harikası olduğunu kanıtlayan plajların arasında yer alıyor.

Çalış Plajı’na gelenler Fethiye’ye kadar gelmişken Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Saklıkent, Gemiler Adası gibi Fethiye’nin diğer turistlik bölgelerini görmeden ayrılmıyor.

Fethiye, yaklaşık 100 bine yaklaşan nüfusuyla Muğla’nın en büyük ilçesi ve Türk turizminin önemli noktalarından biri. Antik Telmessos kentinin bulunduğu ilçe, büyük depremler geçirmiş ve buna rağmen adeta küllerinden doğmuş.

Modern bir limanı ve marinası olan Fethiye’nin sınırlarında MÖ 3000 yıllarında varlığını sürdüren Telmessos antik kenti bulunuyordu.

Fethiye’ye geldiğinizde rüzgarın sesi bir taraftan tarihin derinliklerinden gelen bir fısıltıyla kulağınıza fısıldarken diğer taraftan tatlı bir esinti olarak içinize işleyecek.

Akdeniz Sahili’nin en renkli plajlarından biri olan Çalış Plajı, Fethiye’nin 5 kilometre uzağında yer alır. Burası 4 kilometre boyunca uzanan kumsalı ile dünyanın en güzel gün batımlarından birini izleyebileceğiniz yerler arasında.

Gün batımını en güzel, yaklaşık 2 kilometrelik bir alanı kaplayan palmiye ağaçlarının bulunduğu parke kordondan izlenir. Kordon boyunca çok sayıda kafe, bar ve restoran bulunuyor. Buralarda içeceğinizi yudumlarken bir taraftan da fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirmek size tarifsiz bir keyif verecek.

Eğer dalgalı denizden hoşlanmıyorsanız saat 10’dan önce denize girmelisiniz. Eğer dalga rahatsız etmiyorsa günün her saati buradan denize girebilirsiniz. Deniz hemen derinleştiği için dikkat etmenizde yarar var.

Dalgalı denizlerden hoşlanmasanız bile Çalış’ın sizi kendine çekecek ve mutlaka buraya gelmek isteyebileceğiniz bir özelliğini bulabilirisiniz. Örneğin güneşin battığı sıralarda bir yunus ailesini görmeniz ve güzel kareler çekmeniz mümkün.

Çalış Plajı ayna zamanda su sporlarının yapıldığı en iyi denize sahip bir plaj.

Bilindiği gibi bu sahiller Caretta Caretta’ların yumurtalarını bıraktıkları bir yer. Bu nedenle onların çoğalmalarını ve yaşamlarını koruma altına almaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu amaçla da. Plajın bazı yerlerinde tel kafesler kuruluyor. Caretta’ların rahatça yumurta bırakmaları ve yumurtadan çıkan yavruların da denize kavuşmaları için gece plajda sesli müzik dinlemek, geceleri ateş yakmak ve gürültü yapmak yasak edilmiş. İşte yürüyüşleriniz sırasında belki bu sevimli kaplumbağalara rastlamanız da mümkün.

Havasının temizliği yüzünden sadece sabah yürüyüşü yapmak için bile burası tercih edilebilir.

Yumurtadan çıkarak denize ulaşmaya çalışan yavruları gördüğünüzde, deniz kaplumbağaları ile aynı plajı paylaşmanın ilginç, bir o kadar da unutulmaz heyecanını yaşıyorsunuz.

Caretta Carettalar’ın kumsala yumurta bırakmalarını ya da bu yumurtalardan çıkan yavruların denizle buluşmalarını gözlemlemek istiyorsanız, Çalış’a Nisan - Kasım arası dönemde gelmeli ve bu ilginç olay için geceyi beklemelisiniz. Deniz kaplumbağaları gündüz denizde saklanırlar, yumurtalarını gece kumsala bırakırlar. Yavrular ise denize doğru geceleyin bir koşu gerçekleştiriyor.

Çalış Plajı’na gelenler, buradan en iyi şekilde faydalanmak için genelde sabah 8’de tertemiz havada sabah yürüyüşüne çıkarlar. Daha sonra saat 10’a kadar pek dalga olmadığından mercan renkli dalgasız denizde yüzerler.

Öğleden sonraları ise dünyanın en iyi plajı seçilen Ölüdeniz başta olmak üzere Fethiye’nin diğer turistlik bölgelerinden her gün birisini ziyaret etmek güzel olur.

Fethiye’deki yapılaşma ve köy yaşamına karşın Çalış’a yaklaştığınızda yapılaşmanın olmadığı fakat merkeze göre de daha modern bir yaşam olduğunu göreceksiniz.

Çalış Plajı’na tatil yapmaya gelen 7 yaşından 70 yaşına kadar herkese uygun aktivite seçenekleri bulunuyor. Eğer yazın gittiyseniz 5 kilometrekarelik alanıyla plaj su sporları ilk yapacağınız aktivitelerden biri olmalı. Rüzgarı iyi olduğu için sörf yapabilirsiniz. Su kayağı, jetski, parasail gibi aktivitelerle eğlencenize eğlence katabilir, yamaç paraşütü ile adrenalin pompalayabilirsiniz.

Gündüz aktiviteler sizi yorduysa kaldığınız otelde SPA yaparak kendinizi bir gün sonrasına hazırlayabilirsiniz.

Sabahleyin ise güne daha dinç başlamak için plajda bulunan yürüyüş yolunda sabah sporu yapabilirsiniz. Oksijen sizi çarptıysa ve çabuk yorulduysanız yürüyüş yolu üzerinde bulunan parkta dinlenebilir ve sonra yürüyüşünüze devam edebilirsiniz.

Tatilden dönerken Fethiye pazarından kışın yemek için bulgur, tarhana, sebze kuruları ve konserveleri almayı ihmal etmeyin. Kışın soğuk günlerinde buradan aldığınız kışlık yemekleri yerken Fethiye’nin kokusunu duyacaksınız.

Plaj bankalara ve postaneye yakın olduğu için banka ile ya da postane ile ilgili işlerinizi Fethiye’nin merkezine gitmeden halledebilirsiniz.

Ayrıca pazar günleri kurulan Çalış Pazarı’ndan kendinize ya da sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Eğer ziyaretiniz Salı gününe denk geldiyse Fethiye Pazarı’nda hediyelik eşyalardan tutun, 2. el ürünlere kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.