Title
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Ordu Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
42 tesisin 20 tanesini görüntülediniz

Ordu Otelleri Fırsatı

Ordu otelleri ile Karadeniz’in güzel sahil kentini keşfetmeye hazır olun... Temiz kum ve sahillerine sahip illerinden biri olan Ordu batısında Samsun, kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Sivas ve Tokat, doğusunda Giresun illeriyle çevrili. Karadeniz otoyolunun şehrin içerisinden geçmesiyle doğal güzelliklerini koruyabilmiş, sırtını Canik Dağları’na dayayarak hem iklim hem de kültürel açıdan İç Anadolu’dan ayrılan Ordu'nun isminin Orti Kilisesi'nden geldiği rivayet edilir. Bu geçmişi köklü kentin keşfedilecek birçok durağı yer alıyor. Turizmin geliştiği, aynı zamanda bir öğrenci kenti olan Ordu'da ister sahil şeridinde yer alan Ordu otelleri ile tatilinizi planlayın, isterseniz yaylalarda doğa ile iç içe bir tatil yapın. Kültür ve deniz tatili vadeden, Karadeniz'in incisi Ordu'da her zevke ve bütçeye uygun otel bulmak mümkün oluyor. Deniz tatili, doğa tatili, yayla tatili gibi farklı konseptlerde tatil olanağı sağlayan Ordu'da teleferikle gezinti, yamaç paraşütü ve dağ yürüyüşü gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Siz de Ordu'yu keşfetmek istiyorsanız merkezi Ordu otelleri ile tatile şimdi başlayın...


Ordu

Denizden yüksekliği 500 metre olan Boztepe’nin eteklerinde kurulmuş olan Ordu için Karadeniz kültürel, doğal, tarihi ve ekonomik açıdan büyük önem arz ediyor. Türkülere konu olan dereleri, balığı, fındığıyla yerel halkın tabiriyle Karadeniz’in L’ordu olan Ordu, balık ve fındık ile geçiminin büyük bir bölümünü karşılıyor. Ordu ekonomisinin temel taşını fındık oluştursa da arıcılık, çilek ve kivi üretimi de yapılıyor. Türkiye’nin en uzun tüneli olan Ordu-Nefise Akçelik (Hapan Tüneli) tüneli, 3.820 metre uzunluğunda olup, 2006 yılında tamamlanmış ve yapımında çok emeği olan ama yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle bitişini göremeyen mühendisine ithafen onun adıyla onurlandırılmıştır. Bütün Karadeniz’de olduğu gibi Ordu’da da horon oynanmakla birlikte kırka yakın horon çeşidi bulunur bu kentte. Ordu’ya gelip fındık, fındık yağı ve çikolata ürünleri almadan dönmeyin. Fabrika satış mağazalarının dışında evlerinin önünde satış yapan yöre halkıyla hem sohbet edin hem de alışverişinizi gerçekleştirin. Samsun, Sivas, Tokat, Giresun ile komşu olan Ordu, mavi ile yeşilin kucaklaştığı bitki örtüsüne sahiptir. Huzur veren yemyeşil yaylaları, berrak denizi. 150 kilometrelik sahil şeridi ve yöresel tatlarıyla Ordu'yu Karadeniz gezinize mutlaka dahil edin.


Ordu Otelleri Fiyatları

Hem yaylaları hem de gurme lezzetleri ile Ordu, turizm potansiyeli yüksek kentlerimizden biri. Doğal güzellikleri, uzun sahil şeridi, bir öğrenci kenti de oluşu ile birlikte denize girilebilecek plajların bulunması Ordu'yu cazip kılıyor. Bu açıdan bakıldığında Ordu'da her bütçeye ve zevke uygun otel bulmak  mümkün oluyor.  Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Ordu'da ailece bir tatil yapabilir veya kültürel keşiflere doyabilirsiniz. Butik otellerden, tam pansiyon otellere kadar farklı otel seçeneklerine sahip olan Ordu'da yer alan oteller konum itibari ile de sizi memnun edecektir. İster merkezi Ordu otellerinde kalarak kenti kolaylıkla keşfedin, ister Ordu sahil otellerinde kalın ve Karadeniz'in en iyi denizlerinden birine sahip olan Ordu'da deniz tatili yapın. Ordu otelleri fiyatları açısından her iki seçenekte de bütçenizi zorlamayacaktır. Ordu otelleri ile tatilinizi planlamak için doğru zaman ise oldukça önemli. Söz konusu Karadeniz olunca hava durumu da önemli olmakta. Ordu da tipik bir Karadeniz iklimine sahiptir. Bu nedenle kış ayları ve yağışın çok olduğu sonbahar ayları yerine mayıs ve haziran aylarını tercih edebilirsiniz.


Ordu'nun İlçeleri

  • İkizce: Uzun yıllar Laleli adıyla anılan ilçenin ismini, Akçay Irmağı’nın ilçenin ortasından geçerek ikiye bölmesinden dolayı yöre halkı tarafından değiştirilmiş. Eski Camii (Laleli Camii), Şahinkayası, Gençağa Kalesi görülecek yerler arasında.
  • Çaybaşı: 1990 yılında ilçe olan Çaybaşı, engebeli arazisi sayesinde fındık üretimine çok elverişlidir.
  • Ünye: Pontos Krallığı döneminden kalma, ilçeye 7 kilometre uzaklıktaki Ünye Kalesi’nde, kaya mezarları, dehlizler bulunuyor. Aya Nikola kalıntıları ve Helenistik döneme ait mezar odalarının olduğu Günpınarı Köyü de gezilecek yerler arasında.
  • Fatsa: Sahil şeridindeki ilçede denizin ve balığın tadını çıkarabilirsiniz. Sahil boyu kahvelerde oturup çay içilmeli, ören yerleri gezilmeli. Bolaman’daki tarihi konak, Cıngırt Kaya mezarları, Kız Kulesi, kaplıca ve ılıcalar, Gaga Gölü görülecek yerler arasında. İlçe tarım ve balıkçılıkla geçimini sağlıyor.
  • Perşembe: Merkeze 16 kilometre uzaklıkta bir liman ve balıkçılık merkezi. Sahilden denize girilebilmesi nedeniyle size güzel bir tatil imkanı sunuyor. Yasun Burnu mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Aynı isimli kilise harabelerinin üzerine 1860 yılında yeniden inşa edilen kilise bulunuyor.
  • Gülyalı: Ordu-Giresun Havaalanı yapım projesiyle bilinirliğini arttırmış olan Karadeniz kıyısındaki bu şirin ilçe, Ordu merkeze 12 kilometre mesafededir.
  • Karadüz: 600 metre yükseklikteki ilçe, Ordu’ya 21 kilometre uzaklıktadır. İlçeye bağlı Çambaşı Yaylası doğal güzellikleriyle gelişmeye başlayan yayla turizmine kucak açıyor. Ordu genelinde temmuz ayında yapılan Vosvos Şenliği kapsamında burada konaklanıyor.
  • Ulubey: Merkeze 21 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Canik Dağları’nda 586 metrelik bir rakıma sahip olan ilçede Türkiye’nin ilk özel rasathanesi olan Astro Cuma Ali Gözlemevi, Çubuklu Köyü’nden 5 kilometre ileride bulunan ve 1997 yılında Unesco Dünya Antik Eserler Listesi’ne alınan Çubuklu Kalesi, ilçeye 9 kilometre uzaklıktaki Küpkaya Kanyonu, uzun yıllar yaya ulaşımı için kullanılan yaklaşık 200 yıllık Kızılin Köprüsü, Kıranyağmur Kaya Mezarları görülmesi gereken yerler arasında.
  • Gürgentepe: 1275 metre yükseklikte Ordu-Sivas Karayolu üzerinde yer alan ilçe, Hıdırellez Şenlikleri’ne ev sahipliği yapıyor. Tikenlice köyünde çok sayıda kaya mezarı bulunuyor.
  • Gölköy: İl merkezine 63 kilometre uzaklıktaki ilçede, Mayıs Yedisi Şenlikleri 1981 yılından bu yana her yıl yapılıyor. 1997 yılında Unesco Dünya Antik Eserler Listesi’ne alınan Gölköy Kalesi ilçeye 4 kilometre uzaklıkta. İlçe ismini sınırları içerisindeki çok sayıdaki gölden alıyor.
  • Mesudiye: Köy kent projesinin uygulandığı ilk ilçe olma özelliğini taşımasının yanı sıra, Atatürk’ün kıyafet devrimini de en hızlı uygulamaya koyan yerleşim yeridir. Ordu’nun en uzun akarsuyu olan Melet Irmağı bu ilçeden geçerek merkez ilçe yakınlarından Karadeniz’e dökülür.
  • Aybastı: Temmuz ayının son haftasında yapılan Perşembe Yaylası Şenlikleri her yıl on binlerce kişinin katılımıyla yapılıyor. Kırkpınar Güreş müsabakalarına katılan pehlivanların da aralarında olduğu yağlı güreşler, at yarışları ve diğer etkinlikler ilçeye gelen misafirlerin keyifli anılarla dönmesini sağlıyor.
  • Kabataş: İl merkezine 94 kilometre uzaklıktaki ilçede, Hereke tipi dokuma el halıcılığı ve fındık geçim kaynağı. Yayla turizmi dışında, 1992 yılında olan Erzincan depremi sonrasında açığa çıkan ılıca ve kaplıcalar, türbeler görülecek yerler arasında.
  • Çatalpınar: Ordu’ya 56 kilometre uzaklıktaki ilçe, Bolaman ve Keş Irmaklarının çatallaşıp birleşmesiyle ismini almış. Elmaköy Köyünden çıkan Acısu pek çok hastalığa iyi gelmesiyle biliniyor.
  • Çamaş: Merkeze 60 kilometre uzaklıktaki ilçe 600 metre rakımlı ve engebeli arazisiyle fındık üretimine uygundur. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Çamaş’ta yamaç paraşütü eğitimi projesiyle ilçeye büyük katkı sağlıyor.
  • Korgan: İlçede şifalı sular ve yayla şenlikleri ön plana çıkıyor. İl merkezine 91 km kilometre uzaklıkta Eğrikır Dağı yamaçlarında 729 metre yüksekliğe yayılmış olan ilçenin su ihtiyacını Fizme Deresi ve Keşdere karşılıyor.
  • Kumru: Vaktiyle elek yapıp satan insanların bir sel baskını nedeniyle yok olması sonucu adını alan Elekçi Deresi, yağmurun bolluğuyla dolan derelerin birleşmesiyle oluşuyor ve ilçenin ortasından geçiyor. Onlarca yaylası olan ilçenin Yayla şenlikleri de insanları bir araya getiriyor.
  • Akkuş:İlçedeki Kevgir Kalesi, Pontus Krallığı zamanından kalma ve Tifi Deresi’nden 400 metre yükseklikte bulunuyor. Doğa yürüyüşü turizmi için yapılan araştırmalar sonucunda 30un üzerinde yürüyüş parkuru trekking severleri bekliyor. Şifalı suları, doğal güzellikleri ve Argan Yaylası görülmeye değer.

Ordu otelleri ile Karadeniz'i keşfetmek şimdi çok daha güzel. Hadi gidelim...