Title
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Van Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Batmayan Güneşin Şehri”

Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Van doğu Anadolu Bölgesi’nde Türkiye’nin en doğu kesiminde bulunur. Arazi bakımından engebeli bir görünüm sergiler. Yeşillik olarak fakir bir il olarak karşımıza çıkar. Van’da Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nün doğu kısmı bulunur. Nemrut Dağı’nın patlamasından sonra gölün krater kısmında sular birikir ve göl volkanik bir özellik alır.

Van’da karasal bir iklim hüküm sürer. Günler ile geceler arasındaki sıcaklık farkı çok fazla olan Van’da kışlar uzun ve kar yağışlı, yazlar ise kısa sürer.

Van’ın çok eskilere dayanan bir tarihi bulunur. Özellikle Tilkitepe’de yapılan kazılar sonucunda ele geçen kalıntılarda buradaki yerleşimin Kalkolitik Çağına dayandığı görülür. Bulunan bu kalıntılar Van Bölgesi’nin Mezopotamya kültürüyle de ilişkili olduğunu gösterir. MÖ 3000’li yıllarında burada Hurri halkı yaşar. Bu şehir Hurrilerin merkezi olur.

Hurrilerin yıkılması Hititler tarafından gerçekleştirilir. Ondan sonra bu bölgeye Urartular yerleşir. 300 yıl gibi bir süre burası Urartu halkının başkenti olarak kalır. Urartu dilinde bu şehrin adı Biane olur. Urartular ileri bir medeniyete sahip bir halk olarak karşımıza çıkar. Bu Tuşba Çavuştepe ve Topraktepe de ortaya çıkan eserlerden anlaşılır. Urartuların egemenliği MÖ 6. yüzyılda Medler tarafından yıkılmalarına kadar sürer. Daha sonra burada Medler, Büyük İskender’in Persleri yenerek buraya hakim olmasına kadar hüküm sürer. 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra burada Selçuklular yerleşir.

Van birçok medeniyetin beşiği olduğundan tarihi ve kültürel eser bakımdan zengin koleksiyona sahip.

Nisan ayının ilk günlerinde yani 2 Nisanda Van’ın kutlama şenlikleri yapılır.

Çatak, Erciş ve Bahçesaray ilçelerinde de çeşitli tarihlerde festivaller düzenlenir. Van Erciş Üniversitesinin düzenlediği etkinliklerde bulunur.

Van’da ulaşım ağı gelişmiş bir durumda olduğundan kamp kurarak gününüzü değerlendirebilirsiniz.

Doğa sporlarından bahsetmişken buna dağcılığı da ekleyebiliriz. Süphan Dağı’na tırmanırken Van’ın muhteşem görüntüsüne doyamayacaksınız.

Van’da olta balıkçığı yaygın bir uğraş olarak göze çarpar. Van Gölü’ne dökülen akarsuların ağızlarında sazan balığı ile bu bölgeye özgü inci kefali balığını avlayabilirsiniz. Çatak bölgesinde bulunan akarsuda da alabalık avlanır.

Van’ın bitki örtüsü avlanmayı olanaklı kılar. Burada çok çeşitli av hayvanları bulunur. Bu ilde her mevsim avlanabilirsiniz. Avlayabileceğiz av hayvanları arasında keklik, dağ keçisi, toy, tavşan, ayı ve domuz sayılabilir.

Bu şehirde alışverişin temelini turistik eşyaların alım satımı oluşturur. Özellikle de dünyaca tanınmış olan Van kilimlerini mutlaka sevdiklerinize hediye için almalısınız. Van kilimlerinin dokunmasında kirkit ve tezgah gibi geleneksel tezgahlar kullanılır. Kilim dışında halı, el sanatlarını yansıtan hediyelikler ve süs eşyalarda alınır. Hayvanlardan hoşlanıyorsanız sevdiklerinize Van Kedisi de hediye edebilirsiniz.

İLÇELER

Bahçesaray

İlçe ile ilgili herhangi bir bilgi olmamasına rağmen 17. yüzyılda yapıldığı bilinen Mir Hasan Veli Medresesi’nin burada bulunması ilk yerleşimlerin Osmanlı döneminde olduğunu gösterir.

Başkale

Bu ilçenin geçmişi eskiye dayanır. Bu şehir Partlar tarafından bir sınır kenti olarak kurulur. MÖ 1. yüzyılda Ermeni Kralı Dikran’ın egemenliğine girer. Şehir Partlar ve Romalılar arasında el değiştirip durur. MS 3. yüzyılda burası için Romalılar Sasaniler ile savaşır. Roma imparatorluğu ikiye ayrılınca şehir Bizans yönetime girer ve 7.yüzyılın sonunda Arapların eline geçer.

Edremit

MÖ 3. yüzyılda Van İli ve çevresi kısa bir sürede olsa Ptolemais halkının eline geçer. 9. yüzyılda Saciler, 10. yüzyılda da Arap ve Ermeniler arasındaki çatışmalara sahne olur. 1021 yılında Bizanslılar bu yöreyi alır.

Erciş

Derin bir tarihi geçmişi bulunan bu ilçe MÖ 9. yüzyılda Urartular tarafından kurulur. O zamanki ismi Arzaşku olarak bilinir. MÖ 6. yüzyılda Medler tarafından yıkılan Urartu devletinin ardından buraya Persler yerleşir. Perslerin Büyük İskender’e yenilmesinden sonra bu yere Makedonyalılar yerleşir.

Gevaş

İlçenin tarihi eski çağlara kadar dayanır. MÖ 5500-3500 yıllarına ait Kalkolitik Çağına ait kalıntılar bulunur. Urartulara ait kalıntıların bulunması buraya yerleşenlerin ilk Urartular olduğunu gösteriyor. Urartu halkı bu yere Vostan adını verir.

Gürpınar

İlçe tarihinin Urartular zamanına kadar indiği görülür. Günümüze ulaşan Urartu tabletlerinde bu yerin ismi Sardur olarak geçer. Ayrıca bu yerde Asur halkı da hüküm sürer. Daha sonra Asur halkı 6. yüzyılda Medler tarafından ortadan kaldırılır ve şehir Medlerin egemenliğine geçer.

Özalp

Sasani ile Bizans Devleti arasındaki çatışmalarda ismi geçer. Ayrıca Asur, Hitit ve Urartularda burada hüküm sürer.

Muradiye

Kesin bir bilgi bulunmuyor ama MÖ 3000’li yıllarda Hurriler burada yaşar. Daha sonra bu şehre Medler, Persler, Urartular ve Makedonyalılar yerleşir.