Title
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Giresun Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
24 tesisin 20 tanesini görüntülediniz

Giresun Otelleri Fırsatları

Karadeniz seyahati yapmak ve yaylaları, yeşillikleri doyasıya yaşamak mı istiyorsunuz? Bunun için rotanızda mutlaka Giresun olmalı, Giresun otelleri ile Karadeniz'i keyifli kılmalısınız. Giresun otelleri ile Karadeniz'in birçok Kentini kolaylıkla keşfedebilirsiniz. Hem de Giresun'da gezilecek yerleri dolaşabilirsiniz. İster merkezi Giresun otellerinde kalarak tarihi durakları ziyaret edin, isterseniz de yaylalarda doğal bir hayat sürdürmek için butik Giresun otellerini tercih edin. Karadeniz'in bu güzel kentinde herkese uyan ve her bütçeye hitap eden otel bulmanız mümkündür. Karadeniz otelleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Giresun otellerinde Karadeniz'in büyüleyici atmosferini doyasıya yaşayacaksınız. Yunanca kiraz diyarı anlamına gelen Keresus adı, günümüze kadar değişerek Giresun olmuş. Yüzyıllar boyunca farklı milletlerin egemenliği altında kalan şehir mutfağında, dilinde, yaşayışında ve mimarisinde günümüzde hala bu milletlerin izlerini taşıyor.


Giresun

Giresun her ne kadar fındığı ile ün salmış bir şehir olsa da dünya pazarında kirazı ile önemli bir yere sahip olmuş. Bir yarımada üzerine kurulan şehirde yeşille mavinin buluşmasının en içten hali ile görmek mümkün. Türkülerine, folkloruna ve şivesine kadar yansıyan bu Laz kültürü belki de Giresun’u diğer şehirlerden ayıran temel bir özellik. Dağların kıyıya paralel uzanmasından dolayı engebeli ve dağlık bir araziye sahip olan şehirde geçim kaynağını tarım ve hayvancılık oluşturuyor. Karadeniz Bölgesi’nin ruhunu en doğal hali ile yaşayan bu küçük şehrin el değmemiş güzellikleri turizmin önemli bir beldesi olmasını sağlamış. Halkının çoğunluğunu Türkmen Çepnileri’nin oluşturduğu şehirde her adımda Laz kültürünü görmek de mümkün. Fındığı tüm dünyaya tanıtan şehirde hatırı sayılır bir oranda çay ve mısır üretimi de yapılıyor. Küçük ve şirin bir sahil şehri olan Giresun’un halkı çok sıcak ve yardımsever. Giresun sokaklarında ya da yaylalarında gezerken size el sallayan insanları mutlaka görüyorsunuz. Giresun yıl içerisinde bol yağış alan bir bölgede bulunuyor. Kış aylarında yüksek kesimlerine kar da yağan şehirde yağmurlu gün sayısı fazla olduğundan güneşli günlerin tadını çıkarmak lazım.Yemek kültürü çok zengin olan şehirde sebzeleri otsu bitkiler ve dikenli bitkiler mutfakta kullanılıyor. Farklı tatlara merakı olanlar ve doğal gıdalar ile beslenmek isteyenlerin uğrak noktası.


Giresun Otel Fiyatları

Giresun otel fiyatları her bütçeye hitap ediyor. Giresun'un tüm güzelliklerini doyasıya yaşayabileceğiniz Giresun otellerinde keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Otel özelliklerine ve oda tipine göre değişiklik gösterse de genel olarak Giresun otelleri her bütçeye ve her kesime hitap ediyor. Karadeniz turu yapmak isteyen misafirlerimiz için Giresun otel fiyatları ilgi çekici oluyor. Giresun'a seyahat edecek ve otel seçimini yapmak için doğru zamanı arayan misafirlerimiz için genel olarak Giresun hava durumu konusunda da bilgi vermek gerekmektedir. Giresun genellikle yağışlı olsa da havanın güneşli olduğu günlerde sahilde bulunan plajlarda yüzüp güneşlenmek mümkün. Bu da aslında sizin nasıl bir tatil planladığınıza göre şekillenebilmektedir. İnce bir kumu olan Giresun sahilinin keyfini en iyi yazın çıkartabilirsiniz. Ya da yağmur eşliğinde sahilde yapacağınız yürüyüşler size romantik dakikalar yaşatabilir. Yemyeşil ve el değmemiş Giresun yaylarına çıkmak için de en güzel zamanlar yaz ayları oluyor.


Giresun'da Ne Yapılır?

  1. Giresun çok büyük bir şehir olmasa da bölgede alışveriş yapacak çok sayıda dükkan var. Büyük bir alışveriş merkezi bulunmayan şehirde küçük dükkanlarda aradığınız her şeyi bulmanız mümkün.
  2. Kazancılar çarşısında Giresun’a özgü hediyelik eşyaları bulabilirsiniz. Burada bulunan dükkanlarda bakır ev eşyaları, yöreye özgü dokuma örnekleri, seramik ve ahşap ürünler satılıyor.
  3. Hasır ve sepet yapımı da bölgede son yıllarda daha da önem kazanan bir etkinlik. Yöreye özel giysileri ve el dokuması kilimleri alışverişiniz sırasında satın alabilirsiniz. Şimşir kaşık adı verilen tahta kaşıksa şehirde bulunan ustalar tarafından günümüzde de yapılıyor.
  4. Giresun'un ünlü pidesinin ve lezzetli fındık ezmelerinin tadına bakmayı da unutmayın.


Giresun'un İlçeleri

  • Alucra: Tarihi Hititlere kadar uzanan ilçe Giresun merkeze 126 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İlçede Karadeniz iklimine nazaran daha soğuk ve yağışlı bir hava hüküm sürüyor. İlçede milattan öncesine ait tümülüsler bulunuyor. Kamışlı Kilisesi, Sarı Dede Türbesi ve Gelin Kaya görülmesi gereken noktalar arasında.
  • Bulancak: Giresun’un en büyük ilçelerinden olan Bulancak Karadeniz kıyısında bulunuyor. İl merkezine olan uzaklığı 18 kilometre. Altmış bin nüfusa sahip olan ilçede birçok sosyal etkinlik bulunuyor. Kaya Kilisesi ve eski cami en önemli tarihi yapılardan.
  • Çamoluk: Şehrin küçük bir ilçesi olan Çamoluk’un nüfusu da çok fazla değil. Giresun merkeze 166 uzaklıkta bulunan ilçede Kaledere Kalesi ve Hacıahmet Kalesi bulunuyor.
  • Çanakçı: Giresun merkeze 73 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe Kuşdili Festivali ile adını duyurmuş. Denize kıyısı bulunmayan ilçede karasal iklim özellikleri görünüyor.
  • Dereli: 20.000 nüfusa sahip ilçenin şehir merkezine olan uzaklığı 32 kilometre. Sosyal etkinliklerin sınırlı olduğu ilçede çok sayıda kültürel miras bulunuyor. Kuşluhan Kalesi, Aksu Deresi üstündeki kemer köprüler ve Meryem Ana Manastırı bölge içerisinde görülmesi gereken turistik alanlardır.
  • Doğankent: Yüzölçümü ve nüfus olarak çok küçük bir ilçe olan Doğankent önceleri Gümüşhane’ye daha sonra da Tirebolu’ya bağlanan Doğankent 1990 yılında ilçe olmuş. Dandı Kalesi bölgedeki en güzel yapılardan biri.
  • Espiye: İlçe genelinde tarım ve hayvancılık yapılıyor. İl merkeze 32 kilometre kadar uzak olan ilçede balıkçılık da yapılıyor. İlçede bulunan Andoz Kalesi arkeolojik sit alanı olarak kabul ediliyor. Harova Köprüsü bölgedeki görülmesi gereken yerler arasında.
  • Eynesil: İl merkezine uzaklığı 72 kilometre olan ilçe Trabzon sınırında bulunuyor. Yirmi bine yakın nüfusu olan ilçede çok sayıda çay işletmesi bulunuyor.
  • Görele: Kemençenin doğduğu yer olarak bilinen ilçenin nüfusu otuz bin kadar. Giresun merkeze 60 kilometre uzaklıkta bulunan ilçenin çok sayıda sanatçısı bulunuyor. Görele yöresine ait ünlü birçok türkü bulunuyor. Turizm faaliyetleri çok yoğun değil.
  • Güce: Ilıman bir iklimin hüküm sürdüğü ilçede 8000 kişi yaşıyor. İl merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan ilçede turistik alan çok fazla değil.
  • Keşap: Giresun merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe deniz kıyısına kurulmuş. Yayla turizminin yoğun bir şekilde yapıldığı ilçede halkın çoğunluğunu Türkmen Çepniler oluşturuyor. Manastır Harabeleri ve Rum Kilisesi önemli tarihi yapılar arasında.
  • Piraziz: Kıyı şeridinde yer alan ilçe Ordu sınırına yakın. Giresun merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe doğa turizmi ile ön plana çıkmış. Bendehor Kalesi ve Pir-aziz Türbesi önemli tarihi eserlerden.
  • Şebinkarahisar: Tarih boyunca farklı milletlere ev sahipliği yapmış şehirde çok sayıda kültürel yapı mevcut. Avutmuş Hamamı, Tamzara Cami, Alay Çeşmesi, Atatürk Evi müzesi bunlardan bazıları, İlçe Giresun merkeze 116 kilometre uzaklıkta.
  • Tirebolu: Giresun’un en önemli turizm bölgesi. İlçenin çok güzel plajları var. Bu yüzden yaz aylarında turistlerin akınına uğruyor. İl merkezine 36 kilometre uzaklıkta bulunan ilçenin nüfusu otuz beş bin kadar.
  • Yağlıdere: Nüfusun çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu ilçe Giresun merkeze 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Giresun otelleri ile Karadeniz tatilimizi şimdi planlamanın tam zamanı. Hadi gidelim...